onsdag 29. august 2007

Det er listetid og alle barna roper ”jaa” i kor.
Denne ukes liste er en populær lek. Den går ut på å spille en sang og deretter skrive det første som faller deg inn når sangen begynner. Være seg mennesker, lukter, settinger, farger, bilmerker eller filmer. Det aller første minnet som når tinningen i det sangen begynner. Sett spilleren på shuffle/random og la leken begynne. Klar, ferdig: Tryll!
1. Goo Goo Dolls: Ingvill og Ida og sommeren for mange år siden. En hel dag med slåball, grilling og teltur i hagen. Det var også den sommeren hvor håndballaget vårt vant mange kamper før vi fikk ny trener som kjørte en bil med sotete ruter og skinnseter til og fra kamper.
2. Odd Nordstoga ”Singeling”: Advent hos Reidun og Ann Kristin. Stua er eggehvit og brun. Vi lager pepperkaker, ser på håndball og Gro, varmer hendene på gløggkoppen og ler. Masse.
3. The Rolling Stones ”I can get no satisfaction” Rommet på loftet i barndomshjemmet. Jeg har akkurat flyttet inn og oppdaget et hemmelig dør, og innenfor der et hemmelig rom/kott. Der står det mange esker med gamle Lp-plater. Mye Beatles, mye Bach og Beethoven, Bruce Springsteen og The Rolling stones.
4. Timbuktu ”Løser sej”: Live og jeg er på Hulen i Bergen. Det er januar og vi er fuktige på beina, ettersom skoa er slitte og snøen kald og våt. Vi har det dårlig begge to, men smaker på øllen og danser hele kvelden. Når denne sangen kommer er vi godt i farta og blir glad i magen.
5. Joni Mitchell ”Both sides now”: Mamma.
6. Radiohead “Karma Police”: En student fra musikkonservatoriet har en hørelæretime og han skal ha oss til å analysere og finne taktene i denne sangen. Jeg skulle bli som han.
7. Cat Power ”Yesterday is here”: Ingvill.
8. Nofx ”Eat the meek”: Astrid
9. Samvirkelaget ”Itjnåsomkjæmtåsæsjøl”: By:larm 2006, Ingvill, Berit, Ann Kristin og jeg hopper og blir klemt helt inn til gjerdet. Stor jente som tar av med hopping bak oss, ess i ermet.
10. Bo Kaspers Orkester ”I samma bil”: Frihet i blodårene, bursdagssommergrilling i parken, Rebekka, Reidun, Lars, Mari, Marthe, Anne Line og Kristine.
11. Cat Stevens ”Lady D’arbanvill”: 1999, Langt hår, kassettspiller, busserull, gitar, grilling i fjæra og te på rommet, lukta av ull og nyforelsket
12. The Moldy Peaches ”Anyone else but you”: Arve, folkehøyskolen og babygrøt til frokost
13. Susanne Sundfør ”I resign”: Togtur til Oslo og tusen sommerfugler. Sol, Sol og SOL. Forelsket i karakterene i boka og elsk.
14. Jokke og Valentinerne ”Aldri stol på en fyllik”: Alrek og vennene til Marthe på kjøkkenet.
15. Ani difranco ”Angry anymore”: Her tenker jeg masse. På Ida, på Erla, på avløserjobben og å laste høy på lasteplanet.
16. Ani Difranco: ”Lost and Deliriouse”: Trondheim og et sjøgrøntsmykke.
17. Cat Stevens ”Peace Train”: Blå sovesofa og hemmelig besøk på rommet og sniking ut på kvelden
18. Mozart ”Marriage of Figaro”: Kristin sanglærer, stor munn, mørk sal og Mari. Spenning og Praha (Vi hørte den ikke i Praha, men den minner meg om La Traviata)
19. Kokin Gumi ”daylight”: Erik og jeg ligger på gulvet på rommet hans og ser opp i det lyse treverket i taket hans. Vi er begge veldig slitne, men slapper helt av når denne kommer.
20. Erika Baduh ”Rimshot”: Roma i Mai og på pub med onkel. Første gang jeg forteller at jeg liker jenter og onkel spanderer en drink om gratulasjon.

Ingen kommentarer: